lördag, december 02, 2006

Moderatstyrd miljö

Jag är fruktansvärt stolt över att bo i Nacka, skämt åsido. Vår kommun har inget miljöarbete, INGET, det känns skönt att bo i en kommun där 2000 hektar är det enda som är långsiktigt arbete emot miljöförstöringen och ekologisk katastrof.
Tack kära Moderater för att ni tar den personliga valfriheten på allvar och skiter i miljön.

Här följer Moderaternas syn på miljö:

Miljö

"Den enskilda människans och hennes ansvar ska vara utgångspunkten också för miljöpolitiken. Regleringar kan aldrig ersätta det individuella ansvarstagandet som tillsammans med enskilt ägande främjar god hushållning.
Människan är unik. Respekten för människovärdet måste vara vägledande även i miljöarbetet. Människan har samvete, förnuft och kunskap.

Skötseln och förvaltandet av naturen kan förbättras om fler uppgifter privatiseras. Med denna inriktning kan staten koncentrera sina resurser till miljöproblem som inte kan lösas av enskilda människor själva. Till de offentliga kärnuppgifterna hör miljöforskning, miljöövervakning och ansvar för uppfyllande av nationella och internationella överenskommelser. Vidare måste staten ansvara för att såväl tillsynsverksamheten som rättsväsendet på miljöområdet fungerar.

Tillståndet i världen visar att utveckling och ekonomisk tillväxt är en grundförutsättning för att uppnå en god miljösituation. De marknadsekonomiskt inriktade industriländerna lyckas allt bättre när det gäller att kombinera ekonomisk tillväxt med miljöhänsyn. Den ekonomiska tillväxten är den motor som gör att ny teknik har kunnat utvecklas. Detta har lett till ett allt effektivare resursutnyttjande, minskade miljöstörningar och ett ökat miljöintresse hos medborgarna och konsumenterna. I en väl fungerande marknadsekonomi där marknadsmekanismerna utnyttjas också i miljöarbetet finns det goda förutsättningar för att kontinuerligt förbättra miljösituationen."

Är det bara jag som blir mörkrädd?
"Den enskilda människans och hennes ansvar ska vara utgångspunkten också för miljöpolitiken. Regleringar kan aldrig ersätta det individuella ansvarstagandet som tillsammans med enskilt ägande främjar god hushållning"
Betyder inte detta att man hoppas på att allt löser sig och ansvaret hamnar på individen, istället för att samhället tar ansvar för den skada vi har skapat. Jag vill inte lämna vår miljö i händerna på min bil- och lampgalne granne. Fast det kanske bara är jag?

1 kommentar:

Jakop Dalunde sa...

Det är inte bara du kära ivan. Men du måste faktiskt göra något åt att dina flickr-bilder är för stora på högersidan.

Bloggtoppen.se