lördag, december 16, 2006

Mer rymd

Jag trode bara att det var USA som satsade så mycket på rymden som jag skrev om i den här posten. Trodde Sveriges satsningar på rymdforskning inte var speciellt hög, men fel hade jag, 700 miljoner kronor satsas varje år på svensk rymdforskning, Per Tegnér skriver en intressant ledare om detta i SVD.

Rymdverksamhet bidrar även till samhällsnyttan. Satellitnavigering är ett verktyg som lett till stora besparingar inom till exempel transportområdet.

Jag tror att forskningen behövs, men 700 miljoner känns som ganska mycket pengar trots att vi är inne i en högkonjuktur.

2 kommentarer:

Erik sa...

"700 miljoner känns son ganska mycket pengar". Ja det har du helt rätt i, trodde inte att Sverige sattsade så hårt med tanke på att vi bara har och har haft 1 man i rymden hittils.

Nina Nylander sa...

Men angående detta+förra rymdeninlägget: tänk på att man lägger ner sjuka forskningssummor på att forska på vidare Gud existerar eller inte. Det måste ju verkligen vara ännu mer värdelöst. Hörde nåt om att man kan hitta nya energiförsörjningsmöjligheter till jorden via en makapär som skickar solenergi från rymden. Det är ju välkommet.

Bloggtoppen.se