onsdag, december 20, 2006

Genusperspektiv

I posten James Bond, ett västerländskt vapen snuddade jag vid begreppet genusperspektiv, för er som känner er lite ringrostiga, friska gärna upp minnet här.
Ett socialt skapat kön, där behandlingen skapar könet. Hörde om ett test som gjordes på ett dagis någonstans i landet där man behandlade tjejer som man traditionellt behandlade killar och vice versa. Resultatet var häpnadsväckande, i förskolan betedde sig tjejerna som "killar" skrikiga och bråkiga med dålig handstil, medan killarna blev som "tjejer" tysta, prydliga, lugna och hade bra handstil.

Erik Almqvist vice ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, skriver följande om Lund:

"[...]Bred intellektuell värld, otroligt mysig arkitektur, hög “trivnadsfaktor” och små sociala problem. Helt enkelt en ypperlig grogrund för den bekväma bidragsklassens missnöjesvänster. Och resultatet låter inte vänta på sig. Universitetsvärlden, liksom varje lyktstolpe och elskåp, är fullkomligt infiltrerad av marxistiskt tankegods: klasskamp, queer- och genusteori, mångkulturalism, marxistisk fysik… you name it."

Jag tänker inte länka till honom p.g.a. att jag inte vill att folk ska läsa hans propaganda, odemokratisk, ja, men jag tycker inte man bör ägna tid åt att läsa det han skriver.

Att kalla genusteori för missnöjesvänsterns verk är väl inte helt rätt? Nej, det känns ganska absurt, det är som att säga att ekologismen är en vänster-grej, när båda egentligen är sätt att se på verkligheten oavsett vänster/höger-skala.
Förknippa heller aldrig genusperspektivet med feminism, även om andra gör det.

Fulheten är en grym tecknare med många coola bilder. Här följer några av mina favoriter där könsrollerna är något ironiserade(hehe):

2 kommentarer:

Erik Almqvist sa...

Som jag ser det är genusteorier och mångkulturalism resultaten av att vänstens kelgris "klasskampen" slutat vara gångbar. Man har helt enkelt skapat nya strukturer av "förtryckare" och "förtryckta" och ärligt talat är jag imponerad över hur stort genomslag man fått - något som inte hade varit möjligt utan den infiltration av det politiska och kulturella etablissemanget som möjliggjorts i takt med att studenterna från 68 klättrat i samhället.

Ivan Saastamoinen sa...

För det första har det inget med Marx att göra. Har du några belägg för att det är en ny struktur av "förtryckta"? Eller att det är "studenterna från 68" som står bakom denna utveckling?

Bloggtoppen.se