söndag, oktober 22, 2006

Miljön - många vet

Många vet, världen mår inte bra av västervärldens konsumtionsvana.
Vi har två partier som ses som miljömedvetna, miljöpartiet och Centerpartiet ursp. Bondepartiet.
Ekologismen, som de båda partierna bygger på, fast som på vissa punkter har lämnat, bygger på att vi ska förstå att vi bara är ett element i världen, ett element som inte har ett högre värde än något annat, och förvalta jorden, inte förstöra den som idag.

Miljöpartiet följer inte ekologismen genom att de inte aktivt strävar efter att stoppa storstäder.
Och, centerpartiet bryter mot ekologism en på många ställen, t.ex. deras vilja att utöka världshandeln, säga vad man vill om deras tro på människan, men de har lite miljö i åtanke.
Om den mänskliga friheten skulle vara så bra, varför har vi då inte en vit jul?

Skit i BNP säger miljöpartiet, skitbra säger jag, ett mått skapat av människan bör inte vara så relevant som våra kommande generationer, måttet är något skapat som egentligen bevisar 0.

Det går inte att ha missat debatten om växthuseffekten, visa forskare anser dock att vi inte har någon koll på hur världen ska reagera, och menar att världen har en dynamisk temperaturskillnad som betyder att vissa decennier är det varmare och kallare.

Visst kan detta vara sant, men är vi villiga att ta risken?

Är det vårat skapade behov av allt det vi har som kommer att betyda katastrof för mina barn-barns barn?

5,24 % fick miljöpartiet i årets val - 291121 (+ folk under 18 år) personer vill inte att våra barn-barns barn skall dö en förtidig död, utan att ha sätt snö. 291121 av Sveriges ca 9 miljoner människor.+ de som har röstat på Centerpartiet, men jag tycker inte att deras idéer är speciellt miljömedvetande.

Världen går under och jag vill INTE titta på, vill du? Rösta grönt om 4 år så kan våra barn-barns barn ha en chans.

Många vet, varför händer inget?

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se