fredag, oktober 27, 2006

Dagens körnikör

I Stockholms city krönika idag tar krönikören, Frida Boisen upp "trendigheten" som finns i Stockholm som tydligen inte finns i Barcelona, visst det är bra att hon öppnar upp ögon på hur vi beter oss, hon skriver: ..."Tycker vi känns som en armé råttor. Trendråttor."...
Hon ger anledningen, :

"I Stockholm kör vi på. Kör hellre på någon än stannar vid ett övergångsställe. För vi har ju så jävla bråttom. Så att vi hinner till H&M för att köpa vår senaste uniform. Innan portarna stängs. Klockan 18 eller 19.

I Barcelona kan vi shoppa fram till 21. Köket stänger inte 23."

Som sagt, det är skönt att hon öppnar ögonen för hur vi beter oss, men varför inte "pusha" frågan lite längre? Hur kommer det sig att vi beter oss på detta sätt? Är det sunt, eller kan det rentutav vara skadligt, inte bara för oss, utan för de som gör det möjligt för oss att leva som vi gör.
Tänk er en summa pengar, en summa resurser, västvärlden sitter på den största delen av resurserna, och några lever på bristningsgränsen, det är inte något sammanträffande att våran livsstil fungerar, när de utan resurser inte har någon möjlighet att veta eller bry sig om vårens mode 2007. De skapar de kläderna vi byter ut våra "gamla" med, medan de byter ut sina liv för att deras familj ska överleva.

Det är klart att hon har en lösning, hon skriver:
"Om vi genomförde ett experiment. Bojkottade gubbvästen, högmidjan och rutan för en dag. Och bara tänkte efter. På vad vi vill säga. På vad vi ville med livet. Vad det är för färger vi älskar. Vad det är vi älskar att göra. Vilka vi älskar att göra det med.

Då kanske vi skulle sakta ned stegen en aning. Le.
Skicka Stockholms trendråttearmé på kurs till Barcelona.
Byt ut budordet passion for fashion.
Till passion for life.
Det gör jag i kväll."
*tillägg, gubbvest, högmidja och rutan är en beskrivning av höstens mode 2006*

O
kej, skönt, hon klara av att lösa problemet, vi skiter i hur hjärntvättade vi är av reklamen, och de som skadas i U-länderna på grund av vår livsstil, bara struntar i hur vi ser ut i höst, tack Frida Boisen, om du ställer upp i nästa val kommer jag rösta på dig.

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se