fredag, oktober 20, 2006

Defender of the world

Det är inte så konstigt att USA har den makten de har idag, det är en följd utav kalla kriget och andra viktiga faktorer. De sitter idag på de flesta kärnvapen som finns, detta är följden av kapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen, sen försvann Sovjet och USA sitter kvar på sina.


Jag hörde någonstans att USA har möjlighet att spränga hela världen 3 ggr om.

"Nordkorea-läget" är idag någonting som sitter högt på tapeten, de har gjort lite provsprängningar, har inte USA gjort det? Nagasaki och Hiroshima? För er som inte känner till dessa platser, googla er fram till det.

Så USA sitter på världsherraväldet, de skiter i och betala sin avgift till FN, skiter i allt vad miljö heter. Vem har satt dem där, och varför har det aldrig blivit ifrågasatt?

Inför en handelsblockad mot USA istället för Nordkorea, varför måste ett så starkt organ som FN böja sig för USA?
Det vore ekonomiskt, socialt och politiskt självmord att sätta sig emot USA, men hur ska vi lösa att det ser ut som det gör? Är det bara jag som tycker att det är absurt att ett land får göra som de vill?

Kolla på Irak-kriget, Iran-demokratikampanjen och kriget mot terrorn, Bush har ekonomiska intressen att föra krig, inte bara för oljan, (han har en egen oljereserv i Alaska, men den oljereserven får han inte röra för det eftersom det är ett naturreservat ovanför =D) utan för att USA är så uppbyggt på vapen att om de inte skjuter så kommer ekonomin gå åt hellvette.
Vem har gett USA rätten att sätta upp spelreglerna för kärnvapen?

FN:s policy om kärnvapen NFT

Trots att USA strider emot FN:s policy + att de skiter i att betala medlemsavgiften så får de fortfarande vara världsherre.
Vem har sagt att deras väg är korrekt och moraliskt rätt? Något att fundera på kanske.

3 kommentarer:

Jakop Dalunde sa...

Det är skitbra Ivan! Fortsätt så! Men tips är att försöka dela upp texten i stycken mer så att det blir lättläst. Men innehållet är klockrent.

Ivan Saastamoinen sa...

hehe tackar, jo jag vet, men när det är något som står varmt om hjärtat så skriver man ganska fort och oordnat

Jakop Dalunde sa...

Men nöj dig inte med det. Skriv av dig, publicera och läs igenom och editera. Och gör om ett par ggr så blir det perfekt.

Bloggtoppen.se