söndag, november 12, 2006

Öppen prostitution

Genom Sveriges 1999 års Prostitutionslag vilket innebär följande (taget ifrån RFSU):
"I seklets sista skälvande år kommer prostitutionslagen. En omdiskuterad lag som gör det straffbart att köpa tillfälliga sexuella tjänster. Straffet för brott mot lagen är böter eller högst sex månaders fängelse."
D
etta är väl underbart, vi slipper prostitutionen, eller? För det är väl det som de vill uppnå genom denna lag?
Vad innebär detta i praktiken för de prostituerade? Jesus brydde sig mycket om de utstötta i samhället där bl.a. prostituerade var otroligt viktiga för han, något att tänka på och sätta i perspektiv till idag.
Hursomhelst, det innebär att man inte kan stå på gatan för att sälja sex längre, hur ska man då sälja sin kropp - jag stödjer inte prostitution, men ser det som moraliskt försvarbart i länder där de inte kan överleva utan det, och i andra särfall - via Internet, eller hallickar, jättebra, då är de säkrare och det är varmare att sitta framför en dator än stå på Malmskillnadsgatan och frysa. I praktiken har det inneburit att tjejerna och killarna som säljer sina kroppar inte har någon chans att försvara sig, allt måste ske i skymundan, och där kan inte lagens väktare möjlighet att se vilka blåmärken som kommer upp.

Hur ska man då stoppa prostitutionen, det första jag tror man måste inse är att det inte går att stoppa, då kommer man nog en bit längre på lösningen, man kan inte stå och hoppas att man ska lagstifta bort ett "arbete", det kommer alltid att finnas, "Sad but true".

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se